Naar Je Levenspad
Welkom Mooi Mens!

Inca Sjamanen Don Alejandro en Don Justo waren op bezoek bij Naar Je Levenspad

Na enkele jaren waren de Paqo's terug bij Ruby, hoog in het noorden van Groningen.

Van 2 t/m 6 juni '23 zijn Inca Paqo's Don Alejandro en zijn zoon Don Justo weer aan het werk geweest op de locatie van NaarJeLevenspad in Bad Nieuweschans.

Don Alejandro (en in zijn voetsporen zijn zoon Don Justo) Apaza Machacca, Maestro Chumpi Healer en Paqo Pampamesayok uit Quico is een van de laatste afstammelingen van de Inca`s, een bijzondere lineage van Paqo's.
De vader van Don Alejandro, Don Santos, zijjn overgrootvader Don Ifratio en over-over-grootvader Don Nicolas alsmede  andere familieleden, brengen Don Alejandro nog regelmatig in dromen en visioenen hun boodschappen over.

Het is in deze Tijd van Grote Transformaties dat hij zijn Wijsheid en Kennis vanuit de Apaza Lineage weer komt overdragen aan wie met hem wil werken. Transformaties in Pachamama, in de Wereld en in onszelf; zijn unieke kijk op wat er speelt heeft al velen van ons geholpen om anders naar de dingen te kijken, om werkelijk los te laten, te helen, te transformeren.


Het waren weer prachtige dagen waarbij we voornamelijk buiten hebben kunnen werken! Het programma was als volgt:

Vrijdag 2 juni '23
Despacho avond

Eén van de belangrijkste leringen van de mooie Cosmo-visie van de Paqo's is dankbaarheid voor alles wat onze aarde (Pachamama) ons geeft.
Wederkerigheid is verweven in de hele manier waarop zij leven en onder andere in het maken van een despacho's tonen de Paqo's deze grote dankbaarheid aan Pachamama.

Een despacho wordt gemaakt bij vele gelegenheden zoals een geboorte, een huwelijk, het betrekken van een nieuw huis, maar ook bij volle maan, tijdens de zonnewendes of tijdens healingen en inwijdingen.

Een despacho wordt gemaakt van diverse natuurlijke materialen zoals bloemen, zaden, lama-vet, etc. en deze worden met heel veel zorg en liefde door de Paqo's op een papier in een mandala-vorm gelegd. De vorm en inhoud van de despacho is bij elke gelegenheid weer anders.
De deelnemers aan het ritueel blazen vervolgens hun wensen en dromen voor zichzelf en voor de aarde in Kintu's (gebedsblaadjes die de Paqo's meenemen uit Peru), die vervolgens zorgvuldig in de despacho worden gelegd.
De despacho wordt vervolgens dichtgevouwen en de deelnemers ontvangen ermee een blessing van de Paqo's.
De despacho wordt vervolgens in een vuurceremonie aan Pachamama en de spirits geofferd, waarna het ritueel ten einde is en de deelnemers met nieuwe dromen en wensen naar huis gaan.


Zaterdag 3 juni '23
WORKSHOP CHASKAS – Een reis naar de sterren
Op zaterdag 3 Juni 2023 nemen de Paqo's Don Alejandro en Don Justo ons mee op een reis naar de sterren. Zij delen met ons de unieke cosmo-visie van het Querovolk uit Peru. Een visie en wijsheid die sinds jaar en dag van vader op zoon, moeder op dochter, hoog in het Andes-gebergte werd overgebracht zonder westerse inmenging.
De Paqo’s delen op deze dag hun Wijsheid en Kennis van Mama Chaska. Chaska betekent ster en je leert deze dag over de sterren en sterrenconstellaties waar de Paqo's mee werken. Dit zijn onder andere Mama Qoto (Pleiaden), Paya Chaska (Venus), Chisin Chaska (zusje van Venus), Machaqway (de Slang), Passion Cruz en Lluthu Cruz, Llama Njawi (Oog van de Lama), Baby Llama en Atoq (Vos).
Wanneer je weet welke energie een Ster heeft, kun je deze aanroepen in je Meditaties, bij een Heling, Despacho Ceremonie of Soul Retrieval.
Naast het delen van deze wijsheid, neemt Don Alejandro ons mee in een meditatie om ons te verbinden met Mama Chaska. De Paqo’s zijn meester in het geven van visioenen en beelden, die jou mooie inzichten kunnen geven voor heling en het vervolg van jouw pad. Tijdens de workshop kunnen de Paqo’s je adviseren en verder helpen met hun nzichten over deze beelden en visioenen.
In een Despacho Ceremonie zullen onze wensen en offers voor Heling gebracht worden in de Kintus (gebedsblaadjes).
Wanneer deze aan de Chaskas wordt geofferd, halen de Paqos de Blessing en het Licht van de Sterren op uit het Vuur en ontvang je de Bendicion, de Zegening, van Mama Chaska.

Zondag 4 juni '23
Workshop Het pad van de zeven kleuren: TALLER 7 COLOURES

Op zondag 4 Juni 2023 nemen de Paqos Don Alejandro en Don Justo ons mee op een reis over het Regenboogpad.
Zij delen met ons hierover hun unieke cosmovisie van het Querovolk uit Peru. Een visie en wijsheid die sinds jaar en dag van vader op zoon, moeder op dochter, hoog in het Andes-gebergte werd overgebracht zonder westerse inmenging.
Deze dag gaan zij met ons aan het werk met de zeven kleuren van de Regenboog. We lopen allen dit Regenboogpad van beneden naar boven. Geen Nusta Karpay, waar we bij elke Njawi (chakra) werken met de vrouwelijke energie van de Nusta’s, maar een “kleurrijke” uitleg over de zeven Paden, de kleuren van Kuychi, de Regenboog, met welke Wereld elke njawi verbonden is, welke energie elke njawi heeft en, heel belangrijk, hoe je ermee werkt.
Na het delen van deze bijzondere wijsheid, neemt Don Alejandro ons mee in de Meditatie met de Zuil van 7 COLOURES. De Paqo's zijn meesters in het geven van visioenen en beelden, die jou mooie inzichten kunnen geven voor heling en het vervolg van jouw (regenboog) pad. Tijdens de workshop kunnen de Paqo's je adviseren en verder helpen met hun inzichten over deze beelden en visioenen.
In de middag leer je een kleine despacho te maken waar kintus (gebedsblaadjes) worden geofferd voor jouw heling. Deze heling kan gaan over dit leven, maar ook over jouw (voor)ouders of vorige levens; net wat zich op dat moment aandient.
Aan het einde van de dag offer je onder begeleiding van de Paqo’s de despacho aan het vuur, waarna de Paqo’s de Blessings zullen ophalen en heling zich in de komende tijd kan gaan manifesteren.

Maandag 5 juni en dinsdag 6 juni '23 tussen 9.00 en 18.00 uur
Ruimte voor persoonlijke healingen en inwijdingen door Don Alejandro en Don Justo.
Persoonlijke healingen
Tijdens hun verblijf zijn Don Alejandro en Don Justo ook beschikbaar voor persoonlijke healingen. De Paqo’s spreken niet over positieve en negatieve energie, maar over lichte en zware energie. Ieder mens krijgt in zijn leven te maken met zware energie. Fysieke of emotionele trauma’s die niet verwerkt zijn, blijven als zware energie aan mensen “plakken”. Als we deze energie niet losmaken, dan hecht het zich uiteindelijk aan ons lichaam en worden we ziek.
Beide Paqo's zijn een Pampa Mesasayok. Een Pampa Messayok betekent dat je heler bent van Moeder Aarde. Tijdens persoonlijke healingen gebruikt de Paqo de energie van Moeder Aarde, van depacho’s en van de objecten, zoals zijn medicijnstenen uit zijn mesa (medicijnbundel) om jouw zware energie te “verlichten”.
Een healing is diep reinigend en geeft je een zetje naar Wie je in Wezen bent. Het duurt ongeveer een uur.
Na een korte introductie, waarbij Linda Dane aanwezig is om te vertalen gaat de Paqo aan het werk met jouw healing, waarbij je heerlijk ontspannen op een matrasje ligt en de healing over je heen laat komen.
Na afloop komt Linda terug om te vertalen wat de Paqo en jij tegen gekomen zijn.


Persoonlijke Inwijdingen
Als je al een tijdje met de Inca energie bezig bent, is één van de volgende stappen om een persoonlijke inwijding van een Paqo te ontvangen. Deze inwijdingen brengen jou verder op het Paqo-pad en geven jou de energie en kracht om dit pad te vervolgen en met nog meer liefde voor Moeder Aarde je leven te leiden en je eigen inwijdingen door te geven.
De eerste drie inwijdingen die de Paqo je geeft, zijn de Hatun Karpay, de grote inwijdingen. Dit zijn de energie transmissies die de Paqo’s zelf ook regelmatig ontvangen en vernieuwen. Met deze inwijdingen worden de drie voor de Paqo’s belangrijke krachtgebieden van hart, visie/wijsheid en uitvoering verder geactiveerd. De Paqo begint altijd met de activering van het hart. Dit is de eerste inwijding. Je hart mag gaan stromen en alles wat je doet, wordt aangeraakt door jouw hartsenergie. Na enkele maanden ben je toe aan de volgende inwijding, activering van Visie en wijsheid. Deze inwijding zorgt voor meer verbinding met je intuïtie en je eigenheid. Samen met de eerste inwijding, zorgt het ervoor dat je hartsenergie verbonden wordt met jouw eigen wijsheid. Nog meer in je eigen kracht. Als laatste ontvang je de activering van het krachtcentrum van Uitvoering, je buikgebied. Jouw visie, kan met hartsenergie nu in de wereld gezet worden, uitgevoerd worden. Jouw pad wordt duidelijker en uitvoerbaarder in liefde.
Sinds 2012 wordt ook de Mosoq Karpay doorgegeven. De vierde inwijding. Dit is de inwijding van de Nieuwe tijd, die gestart is op 21 december 2012. De tijd voorbij materialisme, oorlog en hebzucht. De tijd waarin we onszelf weer gaan vinden en in harmonie en vrede gaan leven. In respect voor elkaar en voor Moeder Aarde.  De Mosoq Karpay inwijding ondersteunt dit proces van transformatie. Het ankert ons in de Nieuwe tijd. Het verbindt ons met de sterren, de zon en het hart van het Universum. We worden hoeders van het Universum (hoeders van de aarde zijn we al door de eerdere inwijdingen). Onze verantwoordelijkheid wordt groter.
Eén inwijding duurt ruim 2,5 uur. Na een korte introductie, waarbij Linda Dane aanwezig is voor de vertaling, gaat de Paqo aan het werk, waarbij je ontspannen liggend op een matrasje de inwijding ontvangt.
Na afloop komt Linda terug om te vertalen wat jij en de Paqo hebben ervaren.